Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Masová roláda

Potřebné přísady:
  • kuřecí prsíčka - (můžete dát i vepřové maso každý dle své chuti)
  • slanina
  • eidam
  • klobása
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • bylinky dle chuti
Postup přípravy:
  1. Vyložte formu pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.
  2. Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.
  3. Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.
  4. Roládu pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužte dobu pečení.
  5. Hotovou masovou roládu vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Recept berte jako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.
  6. Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků.Můžete použít i formu na srnčí hřbet.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

TOPlist