Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smaženky

Potřebné přísady:
  • plátky chleba - toustový (ideálně světlý nebo šumava)
  • 2–3 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • Volitelné na dochucení nebo podávání:
  • strouhaný sýr
  • šunka nebo salám
  • kečup, hořčice, čerstvá zelenina
  • pažitka, petržel
Postup přípravy:
  1. V misce rozšlehej vejce s mlékem, osol a opepři podle chuti.
  2. Plátky chleba namáčej z obou stran do vaječné směsi.
  3. Na pánvi rozehřej olej a chleby opékej z obou stran dozlatova (asi 2–3 minuty z každé strany).
  4. Hotové smaženky pokládej na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  5. Podávej horké – samotné, nebo se sýrem, zeleninou či oblíbenou omáčkou.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Obrázek Kuřecí wok s tamarindem a pórkem

Kuřecí wok s tamarindem a pórkem

TOPlist