Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smaženky

Potřebné přísady:
  • plátky chleba - toustový (ideálně světlý nebo šumava)
  • 2–3 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • Volitelné na dochucení nebo podávání:
  • strouhaný sýr
  • šunka nebo salám
  • kečup, hořčice, čerstvá zelenina
  • pažitka, petržel
Postup přípravy:
  1. V misce rozšlehej vejce s mlékem, osol a opepři podle chuti.
  2. Plátky chleba namáčej z obou stran do vaječné směsi.
  3. Na pánvi rozehřej olej a chleby opékej z obou stran dozlatova (asi 2–3 minuty z každé strany).
  4. Hotové smaženky pokládej na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  5. Podávej horké – samotné, nebo se sýrem, zeleninou či oblíbenou omáčkou.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Obrázek  Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

TOPlist