Hledat
Filters

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Potřebné přísady:
  • 700g teleci kýta
  • čerstvé lišky a žampiony
  • jarní cibulka
  • stroužek česnek
  • 1dl masového vývaru
  • 100ml smetana
  • 100ml zakysaná smetana
  • pepř, sůl, tymián
  • prosciutto
  • máslo
  • pažitka

Na kaši:

  • máslo
  • mléko
  • brambory
  • sůl
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na medajlonky, obalíme kousky prosciuttem a opečeme na pánvi z obou stran dozlatova a dáme do pekáčku na 180 stupňů péct na cca 10 minut.
  2. Na pánvičku dáme máslo, orestujeme cibulku a česnek, přidáme žampiony a lišky a necháme chvilku restovat, přidáme vývar a po chvilce zalijeme smetanou a zlehka provaříme. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku, dochutíme solí a pepřem.
  3. Kaše:
  4. Brambory oloupeme a uvaříme, přidáme máslo, osolíme a naštoucháme. Přidáme trochu vlažného mléka a šleháme, přidáváme mléko a sleháme dohladka. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zobrazit detail Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Zobrazit detail Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
TOPlist