Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Potřebné přísady:
  • 700g teleci kýta
  • čerstvé lišky a žampiony
  • jarní cibulka
  • stroužek česnek
  • 1dl masového vývaru
  • 100ml smetana
  • 100ml zakysaná smetana
  • pepř, sůl, tymián
  • prosciutto
  • máslo
  • pažitka

Na kaši:

  • máslo
  • mléko
  • brambory
  • sůl
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na medajlonky, obalíme kousky prosciuttem a opečeme na pánvi z obou stran dozlatova a dáme do pekáčku na 180 stupňů péct na cca 10 minut.
  2. Na pánvičku dáme máslo, orestujeme cibulku a česnek, přidáme žampiony a lišky a necháme chvilku restovat, přidáme vývar a po chvilce zalijeme smetanou a zlehka provaříme. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku, dochutíme solí a pepřem.
  3. Kaše:
  4. Brambory oloupeme a uvaříme, přidáme máslo, osolíme a naštoucháme. Přidáme trochu vlažného mléka a šleháme, přidáváme mléko a sleháme dohladka. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist