Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Potřebné přísady:
  • 700g teleci kýta
  • čerstvé lišky a žampiony
  • jarní cibulka
  • stroužek česnek
  • 1dl masového vývaru
  • 100ml smetana
  • 100ml zakysaná smetana
  • pepř, sůl, tymián
  • prosciutto
  • máslo
  • pažitka

Na kaši:

  • máslo
  • mléko
  • brambory
  • sůl
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na medajlonky, obalíme kousky prosciuttem a opečeme na pánvi z obou stran dozlatova a dáme do pekáčku na 180 stupňů péct na cca 10 minut.
  2. Na pánvičku dáme máslo, orestujeme cibulku a česnek, přidáme žampiony a lišky a necháme chvilku restovat, přidáme vývar a po chvilce zalijeme smetanou a zlehka provaříme. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku, dochutíme solí a pepřem.
  3. Kaše:
  4. Brambory oloupeme a uvaříme, přidáme máslo, osolíme a naštoucháme. Přidáme trochu vlažného mléka a šleháme, přidáváme mléko a sleháme dohladka. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist