Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu
Potřebné přísady:
Jablko větší
med
máslo
sůl
pepř
máslo
balsamico
rozmarýn
drůbeží játra
Postup přípravy:
Jablko oloupeme, nakrájíme na malé plátky.
Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe jablky, přidáme pár kousků másla a polijeme medem. Dáme do trouby a pečeme 15 minut cca.
Játra odblaníme, nakrájíme na větší kousky.
Teď osolíme a opepříme.
Můžeme solit předem, jelikož budeme jen krátce restovat.
Pokud byste dělali játra do omáčky solit je lepší až nakonec.
Na rozpálenou pánev s olivovým olejem dáme játra. Chvíli neobracíme, nemícháme. Zhruba po minutě a kousek pinzetou otočíme a opět restujeme bez míchání. Nakonec chvilku mícháme. Restováni by mělo trvat zhruba 3-4 minuty. Potom játra dáme bokem na talířek, ale tak aby výpek zůstal na pánvi.
Pánev necháme na plotýnce, přidáme balsamico, med a necháme jemně provařit do krémova. Stáhneme a vmícháme několik kousků másla.
Servírujeme na talířek játra, polijeme omáčkou a navrch dáme jablka, která polijeme šťávou z pekáčku.