Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Potřebné přísady:
  • Jablko větší
  • med
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • balsamico
  • rozmarýn
  • drůbeží játra
Postup přípravy:
  1. Jablko oloupeme, nakrájíme na malé plátky.
  2. Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe jablky, přidáme pár kousků másla a polijeme medem. Dáme do trouby a pečeme 15 minut cca.
  3. Játra odblaníme, nakrájíme na větší kousky.
  4. Teď osolíme a opepříme.
  5. Můžeme solit předem, jelikož budeme jen krátce restovat.
  6. Pokud byste dělali játra do omáčky solit je lepší až nakonec.
  7. Na rozpálenou pánev s olivovým olejem dáme játra. Chvíli neobracíme, nemícháme. Zhruba po minutě a kousek pinzetou otočíme a opět restujeme bez míchání. Nakonec chvilku mícháme. Restováni by mělo trvat zhruba 3-4 minuty. Potom játra dáme bokem na talířek, ale tak aby výpek zůstal na pánvi.
  8. Pánev necháme na plotýnce, přidáme balsamico, med a necháme jemně provařit do krémova. Stáhneme a vmícháme několik kousků másla.
  9. Servírujeme na talířek játra, polijeme omáčkou a navrch dáme jablka, která polijeme šťávou z pekáčku.
  10. Podáváme s opečenou bagetkou.
  11. Dobrou chuť
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

TOPlist