Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Potřebné přísady:
  • Jablko větší
  • med
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • balsamico
  • rozmarýn
  • drůbeží játra
Postup přípravy:
  1. Jablko oloupeme, nakrájíme na malé plátky.
  2. Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe jablky, přidáme pár kousků másla a polijeme medem. Dáme do trouby a pečeme 15 minut cca.
  3. Játra odblaníme, nakrájíme na větší kousky.
  4. Teď osolíme a opepříme.
  5. Můžeme solit předem, jelikož budeme jen krátce restovat.
  6. Pokud byste dělali játra do omáčky solit je lepší až nakonec.
  7. Na rozpálenou pánev s olivovým olejem dáme játra. Chvíli neobracíme, nemícháme. Zhruba po minutě a kousek pinzetou otočíme a opět restujeme bez míchání. Nakonec chvilku mícháme. Restováni by mělo trvat zhruba 3-4 minuty. Potom játra dáme bokem na talířek, ale tak aby výpek zůstal na pánvi.
  8. Pánev necháme na plotýnce, přidáme balsamico, med a necháme jemně provařit do krémova. Stáhneme a vmícháme několik kousků másla.
  9. Servírujeme na talířek játra, polijeme omáčkou a navrch dáme jablka, která polijeme šťávou z pekáčku.
  10. Podáváme s opečenou bagetkou.
  11. Dobrou chuť
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

TOPlist