Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu
Potřebné přísady:
- Jablko větší
- med
- máslo
- sůl
- pepř
- máslo
- balsamico
- rozmarýn
- drůbeží játra
Postup přípravy:
- Jablko oloupeme, nakrájíme na malé plátky.
- Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe jablky, přidáme pár kousků másla a polijeme medem. Dáme do trouby a pečeme 15 minut cca.
- Játra odblaníme, nakrájíme na větší kousky.
- Teď osolíme a opepříme.
- Můžeme solit předem, jelikož budeme jen krátce restovat.
- Pokud byste dělali játra do omáčky solit je lepší až nakonec.
- Na rozpálenou pánev s olivovým olejem dáme játra. Chvíli neobracíme, nemícháme. Zhruba po minutě a kousek pinzetou otočíme a opět restujeme bez míchání. Nakonec chvilku mícháme. Restováni by mělo trvat zhruba 3-4 minuty. Potom játra dáme bokem na talířek, ale tak aby výpek zůstal na pánvi.
- Pánev necháme na plotýnce, přidáme balsamico, med a necháme jemně provařit do krémova. Stáhneme a vmícháme několik kousků másla.
- Servírujeme na talířek játra, polijeme omáčkou a navrch dáme jablka, která polijeme šťávou z pekáčku.
- Podáváme s opečenou bagetkou.
- Dobrou chuť
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit