Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné přísady:
  • vepřové maso ( kotleta nebo kýta )

Bramborákové těsto

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát
Postup přípravy:
  1. Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
  2. Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát…
  3. Je to fakt veliká dobrůtka
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

TOPlist