Hledat
Filters

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné přísady:
  • vepřové maso ( kotleta nebo kýta )

Bramborákové těsto

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát
Postup přípravy:
  1. Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
  2. Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát…
  3. Je to fakt veliká dobrůtka
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist