Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Hovězí s brokolicí

Potřebné přísady:
  • zadní hovězí
  • solamyl
  • sojová omáčka světlá a tmavá
  • 1 lžíce portského vína
  • cukr
  • brokolice
  • jarní cibulka
  • zázvor
  • jasmínová rýže
  • 0,5 l kuřecí vývar
  • sůl
  • olej
  • ústřicová omáčka - (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. U tohoto receptu je důležité, aby byly všechny suroviny připravené k přípravě a na vaření se musí použít wok.
  2. Nejdříve si hovězí zadní odblaníme, nakrájíme na tenčí plátky a poté ty plátky nakrájíme na tenké proužky.
  3. Vložíme do mísy, smícháme se lžící solamylu, tak aby se maso obalilo. Přidáme 2 lžíce světlé a 2 lžíce tmavé sójové omáčky, s 1 lžící portského a lžící cukru. Zamícháme a necháme 30 minut necháme marinovat.
  4. Mezitím si připravíme vše ostatní. Uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Brokolici rozebereme na růžičky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka, zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké, krátké nudličky a připravíme si 0,5 litru kuřecího vývaru z kostky.
  5. Ve woku rozpálíme olej, vložíme brokolici a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty. Vsypeme cibulku, opékáme společně ještě minutu. Zeleninu z woku vyndáme zpět do mísy a lehce osolíme. Do rozpáleného woku opět nalijeme trochu oleje. Vložíme maso s marinádou a zázvorem a zprudka opékáme ze všech stran asi 2 minuty, až maso změní barvu. Přilijeme vývar a za stálého míchání vaříme další minutu. K masu vrátíme brokolici s cibulkou, zmírníme teplotu a společně při občasném promíchání vaříme další 2 minuty. Podle potřeby můžeme dosolit nebo dochutit ústřicovou omáčkou. Podáváme s rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

TOPlist