Hledat
Filters

Česneková hlíva s těstovinami

Potřebné přísady:
  • 400g hlíva ústřičná cca
  • 2ks cibule
  • 1 lžíce olej
  • 50g uzený špek nebo slanina, jemně pokrájený
  • 4 stroužky česnek
  • 500g těstoviny - široké nudle, mušle, vřetena
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • drcený kmín - není nutný
Postup přípravy:
  1. Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným česnekem. Nejprve zprudka orestujeme, pak zaklopíme na mírném ohni dusíme do té doby, než se nám odpaří voda z hub. Během dušení občas promícháme a ke konci dušení okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou a osolíme. Během přípravy hlívy si uvaříme těstoviny v osolené vodě dle návodu, které po scezení a okapání promícháme s hlívou a podáváme.
  2. Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme přidat smetanu nebo zakysanou smetanu, kterou jsme předem vyndali z ledničky nechali ohřát na pokojovou teplotu.
  3. Pokud chceme mít pokrm zcela bezmasý, vynecháme špek a přidáme olej.
  4. Pokud se bez masa neobejdeme, můžeme pokrm použít jako přílohu k plátku přírodního masa…
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Zobrazit detail Horčicová smetanová omáčka - vynikající
Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

42
Zobrazit detail Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny
Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Zobrazit detail Dýně s ořechovým pestem od Zuzky
Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Zobrazit detail Zapečená růžičková kapusta
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist