Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Jsou to vlastně malé kousky bramborového těsta, ale je to zase něco jiného než knedlíky. S těstem se dobře pracuje, nerozváří se a knedlíčky jsou chutné.

Potřebné přísady:
  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 30 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg krupice
  • 3 vejce
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Brambory prolisujeme,přidáme suroviny a spojíme v hladké těsto. Tvoříme válečky,které krájíme asi na 1-1,5 cm kousky. Vaříme ve vodě 10 - 15 minut podle velikosti.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

TOPlist