Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 2X 33% SMETANA
  • 1 HRNEK PLNOTUČNÉHO MLÉKA
  • 1,5 KG BRAMBOR
  • PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
  • SŮL
  • 500G-750G (podle toho jak moc jste masový) KUŘECÍCH PRSOU
  • ČERVENÁ PAPRIKA
  • OLEJ
  • 1/2.HL. ČESNEKU
Postup přípravy:
  1. Brambory oškrábeme a škrabkou naškrábeme na kolečka, dáme do do hrnce zalejeme smetanama a mlékem dáme podle cca 2 č.lžičky provensálského koření a prolisovaný česnek a sůl na mírném ohni provaříme asi 20min. Na oleji osmahneme kuřecí maso nakrájené na maličké kousky posypané paprikou. Připravíme si pekáč vysypeme do něj připravené brambory a i kuřecí maso celé i s výpekem! Promícháme aby tam bylo maso stejnoměrně zakrejeme alobalem nebo druhým pekáčem a pečeme na 150 cca 45min. Pak alobal odkrejeme a dopečem do zlatova.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Obrázek Losos na kari s kokosovým mlékem

Losos na kari s kokosovým mlékem

TOPlist