Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 2X 33% SMETANA
  • 1 HRNEK PLNOTUČNÉHO MLÉKA
  • 1,5 KG BRAMBOR
  • PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
  • SŮL
  • 500G-750G (podle toho jak moc jste masový) KUŘECÍCH PRSOU
  • ČERVENÁ PAPRIKA
  • OLEJ
  • 1/2.HL. ČESNEKU
Postup přípravy:
  1. Brambory oškrábeme a škrabkou naškrábeme na kolečka, dáme do do hrnce zalejeme smetanama a mlékem dáme podle cca 2 č.lžičky provensálského koření a prolisovaný česnek a sůl na mírném ohni provaříme asi 20min. Na oleji osmahneme kuřecí maso nakrájené na maličké kousky posypané paprikou. Připravíme si pekáč vysypeme do něj připravené brambory a i kuřecí maso celé i s výpekem! Promícháme aby tam bylo maso stejnoměrně zakrejeme alobalem nebo druhým pekáčem a pečeme na 150 cca 45min. Pak alobal odkrejeme a dopečem do zlatova.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

TOPlist