Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Potřebné přísady:
  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ… )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron
Postup přípravy:
  1. Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.
  2. U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti…..
  3. VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

TOPlist