Hledat
Filters

Noky s tvarohem

Potřebné přísady:

4-5 porcí:

  • 500g měkkého tvarohu
  • 250g hrubé mouky
  • 2-3 (dle velikosti) vejce
  • špetka soli
  • Co máteá rádi k podávání (rozpuštěné máslo, moučkový cukr se skořicí, žahour, šlehačka, apod.)
Postup přípravy:
  1. Tvaroh utřeme s vejci, přidáme mírně osolenou mouku a vypracujeme tužší těsto. Lžící namočenou ve vodě vykraujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5-7 minut. Uvařené noky vyjmeme a buď jen omastíme a posypeme moučkovým cukrem se skořicí, nebo podáváme s ovocnou omáčkou, ovocem a šlehačkou.
  2. Můžeme je také podávat k masům.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

42
Zobrazit detail Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory
Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

47
Zobrazit detail Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča
Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

41
Zobrazit detail Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara
Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

51
Zobrazit detail Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Zobrazit detail Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci
TOPlist