Hledat
Filters

Noky s tvarohem

Potřebné přísady:

4-5 porcí:

  • 500g měkkého tvarohu
  • 250g hrubé mouky
  • 2-3 (dle velikosti) vejce
  • špetka soli
  • Co máteá rádi k podávání (rozpuštěné máslo, moučkový cukr se skořicí, žahour, šlehačka, apod.)
Postup přípravy:
  1. Tvaroh utřeme s vejci, přidáme mírně osolenou mouku a vypracujeme tužší těsto. Lžící namočenou ve vodě vykraujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5-7 minut. Uvařené noky vyjmeme a buď jen omastíme a posypeme moučkovým cukrem se skořicí, nebo podáváme s ovocnou omáčkou, ovocem a šlehačkou.
  2. Můžeme je také podávat k masům.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Zobrazit detail Holandský řízek s bramborovou kaší
Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

41
Zobrazit detail Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Zobrazit detail Houbový guláš s petržekou - Strašín
Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Zobrazit detail Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem
Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Zobrazit detail Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší
TOPlist