Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vývarová čočka na kyselo

Potřebné přísady:
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 hrnek čočky
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octu
Postup přípravy:
  1. Luštěniny jsou velmi zdravé a proto by neměly chybět v našem jídelníčku. Uvařená čočka v Novém roce podle tradičních zvyku by měla zajistit dostatek peněz naší domácnosti.
  2. Čočku řádně propláchneme studenou vodou, raději několikrát, necháme chvíli namočenou ve studené vodě. Pak vodu z čočky slijeme, přidáme do vývaru a pomaloučku vaříme, až je čočka měkká.
  3. Uděláme si z 1 lžíce másla a trošku mouky jíšku a čočku zahustíme, dochutíme soli, pepřem, rozetřeným stroužkem česneku, dokyselime lžíci octu.
  4. Podáváme s kyselou okurčičkou a vejcem vařeným na tvrdo.
  5. Přejeme dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

TOPlist