Hledat
Filters

Vývarová čočka na kyselo

Potřebné přísady:
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 hrnek čočky
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octu
Postup přípravy:
  1. Luštěniny jsou velmi zdravé a proto by neměly chybět v našem jídelníčku. Uvařená čočka v Novém roce podle tradičních zvyku by měla zajistit dostatek peněz naší domácnosti.
  2. Čočku řádně propláchneme studenou vodou, raději několikrát, necháme chvíli namočenou ve studené vodě. Pak vodu z čočky slijeme, přidáme do vývaru a pomaloučku vaříme, až je čočka měkká.
  3. Uděláme si z 1 lžíce másla a trošku mouky jíšku a čočku zahustíme, dochutíme soli, pepřem, rozetřeným stroužkem česneku, dokyselime lžíci octu.
  4. Podáváme s kyselou okurčičkou a vejcem vařeným na tvrdo.
  5. Přejeme dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist