100g Lievito Madre - (v plné síle - nakrmený před třemi až pěti hodinami)
2 polévkové lžíce olivového oleje
1-3 lžičky soli
Postup přípravy:
Mouku smícháme s vodou a necháme hodinu až dvě odpočívat. Potom přidáme Lievito Madre, promísíme v robotu na první stupeň 2-4 minuty a necháme hodinu odpočívat.
Po hodině přidáme olej a sůl a vymícháme v robotu 15-20 minut na stupeň 2-3. Dáme do mísy vymyzané olejem, přeložíme a necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách přeložíme, necháme opět kynout 30 minut a dáme do lednice.
V lednici necháme 2-3 dny. Potom vyndáme, rozdělíme na tři díly a necháme v teple alepsoň hodinu kynout. Následně postupujeme už jako při přípravě jakékoli jiné pizzy.