Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Řezy jogobela

Potřebné přísady:
  • Těsto:
  • • 4 vejce
  • • 150 g cukru krupice
  • • 100 ml oleje
  • • 100 ml mléka
  • • 200 g hladké mouky
  • • 1 prášek do pečiva
  • • 2 lžíce kakaa
  • Krém:
  • • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • • 500 ml mléka
  • • 4 lžíce cukru
  • • 2 kelímky bílého jogurtu (např. Jogobella)
  • • 1 vanilkový cukr
  • • 250 g másla
  • Vrchní vrstva:
  • • Kompotované nebo čerstvé ovoce dle chuti
  • • 1–2 balíčky dortového želé
  • • Kompotová šťáva nebo voda
Postup přípravy:
  1. 1. Příprava korpusu:
  2. Vajíčka vyšlehej s cukrem do pěny, poté zašlehej olej a mléko. Postupně přidej mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem. Hotové těsto nalij do plechu vyloženého pečicím papírem a dej péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. Nech zchladnout.
  3. 2. Vaření pudinku:
  4. V části mléka rozmíchej pudinkové prášky a cukr. Zbytek mléka přiveď k varu, přilij rozmíchaný pudink a uvař hustý krém. Nech zcela vychladnout.
  5. 3. Krémová vrstva:
  6. Máslo vyšlehej s vanilkovým cukrem do pěny, pak po lžících zapracuj vychladlý pudink a nakonec i jogurt. Hotový krém rozetři na vychladlý korpus.
  7. 4. Ovocná ozdoba a želé:
  8. Na krém rozlož ovoce a vše zalij připraveným dortovým želé dle návodu (s kompotovou šťávou nebo vodou). Nech ztuhnout v lednici.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Losos na kari s kokosovým mlékem

Losos na kari s kokosovým mlékem

Obrázek Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

TOPlist