Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Králík na smetaně

Potřebné přísady:
  • 1 půlka králíka
  • 1 velká cibule
  • 80g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 6 zrnek pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • kousek bobkového listu
  • lžička tymiánu
  • lžička polohrubé mouky
  • 2dl kysané smetany nebo šlehačky
Postup přípravy:
  1. Králičí maso důkladně opláchneme, odblaníme, nakrájíme na porce, protáhneme klínky slaniny a osolíme. V pekáči rozehřejeme olej se zbylou slaninou nakrájenou na kostičky. Zpěníme nakrájenou cibuli a maso po obou stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření a pečemw zvolna ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.
  2. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a doplňujeme dle potřeby vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu do pekáče přecedíme. Přidáme maso a vložíme zpět do trouby.
  3. Smetanu dobře rozmícháme s moukou, nalijeme na maso, pohybujeme mírně pekáčem, aby se šťáva smísila se smetanou a v troubě ještě chvíli zapečeme.
  4. Dochutíme solí a podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky a brusinkovým kompotem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

TOPlist