Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Hovězí Stroganoff

Potřebné přísady:
  • 600 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • 2 červené cibule
  • 100 g nakládaných okurek
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 110 g zakysané smetany
  • tymián
  • sůl, mletý černý pepř
  • olej
  • najemno nasekaná hladkolistá petržel
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké měsíčky, nakládané okurky šikmo na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmícháme smetanu se zakysanou smetanou. Worcesterskou omáčku smícháme v hrnku se 3 lžícemi vody.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme dosklovata cibuli, přidáme maso a opečeme, vložíme žampiony a opět opečeme. Přidáme rajský protlak, stáhneme plamen a mícháme asi ½ minuty. Přidáme okurky a zamícháme. Vše opékáme rychle a zprudka.
  3. Podlijeme vínem a mícháme ½ minuty. Přilijeme worcesterskou omáčku a mícháme další ½ minuty. Zvýšíme plamen, přilijeme smetanovou směs, přidáme tymián, sůl, pepř a 3-5 minut za občasného míchání prohřejeme. Na talíři ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Losos na kari s kokosovým mlékem

Losos na kari s kokosovým mlékem

Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Obrázek Zapečené snídaňové vločky s banánem a čokoládou

Zapečené snídaňové vločky s banánem a čokoládou

TOPlist