Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Hovězí Stroganoff

Potřebné přísady:
  • 600 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • 2 červené cibule
  • 100 g nakládaných okurek
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 110 g zakysané smetany
  • tymián
  • sůl, mletý černý pepř
  • olej
  • najemno nasekaná hladkolistá petržel
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké měsíčky, nakládané okurky šikmo na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmícháme smetanu se zakysanou smetanou. Worcesterskou omáčku smícháme v hrnku se 3 lžícemi vody.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme dosklovata cibuli, přidáme maso a opečeme, vložíme žampiony a opět opečeme. Přidáme rajský protlak, stáhneme plamen a mícháme asi ½ minuty. Přidáme okurky a zamícháme. Vše opékáme rychle a zprudka.
  3. Podlijeme vínem a mícháme ½ minuty. Přilijeme worcesterskou omáčku a mícháme další ½ minuty. Zvýšíme plamen, přilijeme smetanovou směs, přidáme tymián, sůl, pepř a 3-5 minut za občasného míchání prohřejeme. Na talíři ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Keto nízkosacharidová polévka

Keto nízkosacharidová polévka

TOPlist