Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 250ml vlažného mléka
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 celé droždí

Na dokončení:

  • strouhaný tvaroh
  • rozpuštěné máslo
  • cukr moučka
Postup přípravy:
  1. Droždí rozdrobíme zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, vejce, špetku soli a necháme stroj nebo ručně vypracujeme těsto. Těsto necháme vykynout a rozdělíme na dílky které plníme zvoleným ovocem. V našem případě jsou to dnes jahody. Knedlíky vhodím do vroucí vody a vařím cca 8 minut. Hned jak vyndám propíchnu vidličkou. Máslo rozpustíme, knedlíky dáme na talíř, nastrouháme tvaroh, posypeme cukrem moučka a přelijeme rozpuštěným máslem. Každý podle chuti.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist