Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Potřebné přísady:
  • 2 kg vykostěného vepřového kotletu
  • 10dkg anglické slaniny
  • 15dkg rozpuštěného másla
  • 4ks mrkve
  • 2ks petržel
  • kousek kořenového celeru
  • 2 cibule
Postup přípravy:
  1. Tento recept je pro milovníky dobrého jídla. S tím souvisí celý proces přípravy až po konečný výsledek.
  2. Kotlet omyjeme, osušíme, posolíme.
  3. Dáme do pekáčku a celý kotlet, poklademe plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem. Veškerou zeleninu si rozestrouháme, kromě cibule, tu nakrájíme na kolečka. Celý kotlet pěkně obložíme zeleninou, přidáme pár kuliček nového koření, bobkový list, dáme uležet do druhého dne.
  4. Druhý den podlejeme masíčko 300ml vývaru nebo vody a hodinu pečeme v troubě. Po upečení veškerou zeleninu, včetně anglické slaniny, rozmixujeme, přidáme smetanu, vznikne omáčka.
  5. Podáváme s rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

TOPlist