Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smažený celer s celerovou kaší

Potřebné přísady:

Smažený celer:

  • celer
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • citrónová šťáva

Celerová kaše:

  • 1 velká cibule
  • 700 g celeru
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce másla
  • 600 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Smažený celer:
  2. Celer nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Poté celer obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.
  3. Celerová kaše:
  4. V osolené vodě uvaříme neoloupané očištěné brambory. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících rozpuštěného másla orestujeme cibuli spolu s celerem. Restujeme pomalu na mírném ohni cca 20 minut, tak aby celer změkl, neměl by výrazně ztmavnout.
  5. Přidáme brambory, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, přivedeme k varu a chvílí mícháme. Poté kaši rozmixujeme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a nakonec přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

TOPlist