Hledat
Filters

Makovo-jablkový sen so snehom

Potřebné přísady:
  • široké rezance 250 g
  • mak 100g
  • kryšt. cukor 60 g
  • 1 bal. vanilk.cukru
  • 3 nastrúhané jablká
  • šťava z 1/2 citrona
  • olej, ovsené vločky

Na ZALIATIE:

  • 150 g kyslej smotany
  • 1 žltok
  • 1 PL prášk. cukru
  • prípadne mlieko na rozriedenie

NA PENU:

  • 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke)
  • 1 PL prášk. cukru
Postup přípravy:
  1. Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami.
  2. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata.
  3. PS: rezance jsou široké nudle.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

3.673
Zobrazit detail Loudaný segedínský guláš podle Mirdy
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Zobrazit detail Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem
Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Zobrazit detail Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem
TOPlist