Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Makovo-jablkový sen so snehom

Potřebné přísady:
  • široké rezance 250 g
  • mak 100g
  • kryšt. cukor 60 g
  • 1 bal. vanilk.cukru
  • 3 nastrúhané jablká
  • šťava z 1/2 citrona
  • olej, ovsené vločky

Na ZALIATIE:

  • 150 g kyslej smotany
  • 1 žltok
  • 1 PL prášk. cukru
  • prípadne mlieko na rozriedenie

NA PENU:

  • 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke)
  • 1 PL prášk. cukru
Postup přípravy:
  1. Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami.
  2. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata.
  3. PS: rezance jsou široké nudle.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

TOPlist