Hledat
Filters

Lasagne

Potřebné přísady:
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • hovězí mleté maso
  • pepř
  • sůl
  • provensálské koření
  • rajčatový protlak
  • rajčata sterilová v plechovce
  • máslo
  • hladká mouka
  • eidam
  • lasagne
Postup přípravy:
  1. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vložíme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a posypeme sušeným provensálským kořením. Maso osmahneme až změní barvu. Přidáme rajčatový protlak a krájená rajčata z plechovky. Společně na mírném ohni podusíme.
  2. Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr a opět promícháme. Osolíme.
  3. Vymažeme obdélníkový pekáč olejem. Nakrájíme rajčata na plátky a vyrovnáne je na dno pekáče. Nejdříve na ně narovnáme lasagně, pak dáme vrstvu masa, poté polijeme omáčkou. Stále opakujeme a vrstvíme. Poslední vrstva jsou polité lasagně omáčkou.
  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 stupních asi 25 minut, aby vrchní vrstva byla dozlatova.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist