Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Potřebné přísady:
  • 2kg rajčat
  • 2kg paprik
  • 1 cibule
  • olej
Postup přípravy:
  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na prožky nakrájenou papriku a na malé kousky pokrájená rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodiny dusit, aby rajčata pustila šťávu a papriky zvláčněly. Naplníme umyté lahve a uzavřeme víčky. Sterilujeme cca 20 minut na 140°C.
  2. Lečo používám do rizota, přidávám jej do číny, na pizzu….nebo je to superrychlá večeře - prostě se jen osmahne cibulka, na to salám, sklenice leča, vajíčko a hotovka….
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

TOPlist