Hledat
Filters

Šišky s mákem

Potřebné přísady:
  • 600 g brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • 200 g másla, rozpuštěného
Postup přípravy:
  1. Brambory uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Poté k bramborám přisypte mouku, sůl, vyklepněte vejce i žloutek a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odebírejte menší kousky a válením mezi dlaněmi z něj tvarujte šišky. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Šišky sceďte a servírujte zasypané mákem a cukrem a přelité máslem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

42
Zobrazit detail Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory
Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Zobrazit detail Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě
Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

52
Zobrazit detail Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Zobrazit detail Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty
TOPlist