Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Potřebné přísady:
  • 350g mletého vepřového masa
  • 1 velká konzerva rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 1 balení těstovin
  • 2 mrkve čerstvé žampiony
  • 150g goudy
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
Postup přípravy:
  1. Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme smažit. Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme, až se rozpadá na kousky.
  2. Přisypeme strouhanou mrkev, žampiony a trochu podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 15 minut.
  3. Směs osolíme, opepříme a nakonec přidáme bazalku. Těstoviny si uvaříme podle návodu. Goudu nastrouháme najemno. Masovou směs smícháme v zapékací míse s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapéct asi na 200st. 15min.
  4. Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, s čalamádou nebo kyselou okurkou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Rychlá pizza z jogurtového těsta

Rychlá pizza z jogurtového těsta

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist