Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pizza jako z pizzerie

Potřebné přísady:
  • • ½ kila hladké mouky
  • • 1 sáček instantního droždí
  • • po lžičce cukru a soli
  • • 2 lžíce olivového oleje
  • • zhruba 300 ml teplé vody
Postup přípravy:
  1. • ½ kila hladké mouky
  2. • 1 sáček instantního droždí
  3. • po lžičce cukru a soli
  4. • 2 lžíce olivového oleje
  5. • zhruba 300 ml teplé vody
  6. 1. Do větší mísy nasyp mouku a vmíchej sušené droždí, sůl a cukr.
  7. 2. Přidej olej a postupně nalévej vodu, přičemž těsto hněť, dokud nebude pružné a bez hrudek.
  8. 3. Nech ho v klidu odpočívat přikryté v míse asi hodinu na teplém místě, aby pěkně nakynulo.
  9. 4. Poté těsto rozděl na dvě části a rozválej do tenka. Přesuň na plechy s pečicím papírem.
  10. 5. Namaž rajčatovým základem, přidej suroviny podle chuti – třeba šunku, houby nebo mozzarellu – a dej péct do hodně rozpálené trouby (ideálně 250 °C).
  11. 6. Po 10 až 12 minutách, až budou okraje zlatavé a křupavé, můžeš servírovat.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

TOPlist