Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Bun bo nam bo

Potřebné přísady:
  • 400g hovězí maso
  • balení nudle bún - ( úzké rýžové nudle)
  • 2 pl rybí omáčka
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 střední kus citronové trávy
  • 2 velké mrkve
  • čtvrtka ledového salátu
  • mungo klíčky
  • polovina okurky
  • šalotka
  • arašídy
  • sůl, pepř
  • koriandr
  • 2 pl oleje

Zálivka

  • 2 pl rybí omáčky
  • 2 pl třtinivého cukru
  • chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml vody
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na velmi tenké plátky kdo chce na nudličky. To uděláme tak, že si maso namrazíme a ono se nám potom mnohem lépe krájí.
  2. Do misky dáme dvě lžíce oleje, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, dvě lžíce rybí omáčky. Citronovou trávu oloupeme vrchní vrstvy a nasekáme a přidáme. Nakonec promícháme s masem. Stačí hodinu před, ale nechávám běžně přes noc.
  3. Šalotku nakrájíme na proužky a opečeme na lžíci oleje dozlatova, dáme na ubrousek, aby se zbavila mastnoty a dáme bokem.
  4. Pánev vytřeme papírem a opečeme maso. Stačí 2-3 minutky.
  5. Suroviny na zálivku dáme do kastrolku, zalijeme horkou vodou a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Dochutíme podle chuti.
  6. Do misky dáme ledový salát, nudle, klíčky, mrkev, okurku, šalotku, arašídy a maso. Nakonec zalijeme zálivkou.
  7. Nudle uvaříme podle návodu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

TOPlist