Hledat
Filters

Bun bo nam bo

Potřebné přísady:
  • 400g hovězí maso
  • balení nudle bún - ( úzké rýžové nudle)
  • 2 pl rybí omáčka
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 střední kus citronové trávy
  • 2 velké mrkve
  • čtvrtka ledového salátu
  • mungo klíčky
  • polovina okurky
  • šalotka
  • arašídy
  • sůl, pepř
  • koriandr
  • 2 pl oleje

Zálivka

  • 2 pl rybí omáčky
  • 2 pl třtinivého cukru
  • chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml vody
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na velmi tenké plátky kdo chce na nudličky. To uděláme tak, že si maso namrazíme a ono se nám potom mnohem lépe krájí.
  2. Do misky dáme dvě lžíce oleje, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, dvě lžíce rybí omáčky. Citronovou trávu oloupeme vrchní vrstvy a nasekáme a přidáme. Nakonec promícháme s masem. Stačí hodinu před, ale nechávám běžně přes noc.
  3. Šalotku nakrájíme na proužky a opečeme na lžíci oleje dozlatova, dáme na ubrousek, aby se zbavila mastnoty a dáme bokem.
  4. Pánev vytřeme papírem a opečeme maso. Stačí 2-3 minutky.
  5. Suroviny na zálivku dáme do kastrolku, zalijeme horkou vodou a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Dochutíme podle chuti.
  6. Do misky dáme ledový salát, nudle, klíčky, mrkev, okurku, šalotku, arašídy a maso. Nakonec zalijeme zálivkou.
  7. Nudle uvaříme podle návodu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist