Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Potřebné přísady:
  • 800 g pravé hovězí svíčkové
  • 50 g slaniny
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 velká mrkev, petržel a menší celer
  • 1 velká cibule
  • Máslo
  • Olej
  • Citron na kolečka
  • Šťava z citronu
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Smetana na vaření
  • Hladká mouka na zahuštění
  • Cukr
Postup přípravy:
  1. Maso vcelku prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji z obou stran zatáhneme. Maso změní barvu. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu. Osmahneme. Podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 stupních asi 45 minut. Maso po vyjmutí necháme odpočinout. Ihned nekrájíme, pustilo by šťávu. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je jí málo, dolijeme vodou nebo vývarem. Zahustíme moukou a smetanou. Omáčku osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Zjemníme kouskem másla. Nakonec přecedíme.
  2. Podáváme s houskovými knedlíky, plátkem citronu, kopečkem šlehačky a brusinkami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist