Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřová pečeně na zázvoru

Potřebné přísady:
  • 1 kg vepřové kotlety s kostí
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 300 ml vývaru (případně vývar z kostky)
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Vepřovou kotletu posypeme ze všech stran zázvorem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném sádle ji v pekáčku osmažíme dozlatova. Pak k ní přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů 45-55 minut. Během pečení maso podléváme výpekem. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a výpek zredukujeme o 1/3.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Obrázek Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Bramborové šišky - šulánky - škubánky

TOPlist