Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pražský flamendr (guláš)

Potřebné přísady:
  • 600g vepřové plece
  • 2 cibule
  • lžíce mleté sladké papriky
  • 70g rajského protlaku
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • velký brambor
  • trochu oleje
  • voda
  • kostka masoxu
  • sůl a pepř
Postup přípravy:
  1. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
  2. Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.
  3. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Losos na kari s kokosovým mlékem

Losos na kari s kokosovým mlékem

TOPlist