Hledat
Filters

Pražský flamendr (guláš)

Potřebné přísady:
  • 600g vepřové plece
  • 2 cibule
  • lžíce mleté sladké papriky
  • 70g rajského protlaku
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • velký brambor
  • trochu oleje
  • voda
  • kostka masoxu
  • sůl a pepř
Postup přípravy:
  1. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
  2. Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.
  3. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Zobrazit detail Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem
Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zobrazit detail Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

41
Zobrazit detail Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku
Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Zobrazit detail Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei
Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Zobrazit detail Květákové karbanátky se sýrem
TOPlist