Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pražský flamendr (guláš)

Potřebné přísady:
  • 600g vepřové plece
  • 2 cibule
  • lžíce mleté sladké papriky
  • 70g rajského protlaku
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • velký brambor
  • trochu oleje
  • voda
  • kostka masoxu
  • sůl a pepř
Postup přípravy:
  1. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
  2. Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.
  3. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené jednohubky - rychlovka

Zapečené jednohubky - rychlovka

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist