Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Krémová česneková polévka

Potřebné přísady:
  • jednu větší cibuli
  • 100 gramů česneku
  • 1200ml vývaru (může být kuřecí nebo zeleninový)
  • 100ml smetany
  • trochu oleje na restování
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupej a nakrájej na drobné kostičky. V hrnci rozehřej trochu oleje a přidej cibuli i oloupaný, nasekaný česnek. Orestuj vše dozlatova, aby česnek uvolnil svou vůni, ale dej pozor, ať se nepřipálí. Přilij vývar, osol podle chuti a nech polévku vařit zhruba patnáct minut. Poté přilij smetanu a vše rozmixuj tyčovým mixérem do hladka. Polévku můžeš podávat s krutony, nastrouhaným sýrem nebo bylinkami podle chuti.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

TOPlist