(volitelně: čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu)
Postup přípravy:
. Dej vařit rýži bokem, aby byla připravená, až bude jídlo hotové.
Maso nalož asi na 10 minut do marinády:
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1 lžička ústřičné omáčky
• 1–2 lžičky tamarindové pasty
• špetka cukru, pepř, česnek
Rozpal pánev wok nebo velkou pánev, přidej trochu oleje.
Osmahni cibuli a pak přidej marinované kuře – restuj dozlatova.
Přihraj pórek, nech okolo 1–2 minut jen prohřát (měl by zůstat křupavý).
Přidej zbytek tamarindové pasty (cca ½ lžičky), případně trochou vody, a ochutnej. Dolaď cukrem, sójou nebo chilli, aby byl vyvážený kontrast slano‑kyselo‑sladkost.
Přendej na talíř, můžeš posypat nasekanou jarní cibulkou nebo koriandrem.