Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Kuřecí wok s tamarindem a pórkem

Potřebné přísady:
  • • kuřecí maso nakrájené na nudličky
  • • cibuli nakrájenou na půlkolečka
  • • pórek na šikmé plátky
  • • tamarindovou pastu (1–2 lžičky)
  • • sójovou omáčku
  • • ústřičnou omáčku
  • • česnek (čerstvý nebo sušený)
  • • cukr (na vyvážení kyselosti tamarindu)
  • • chilli podle chuti
  • • olej na smažení
  • • rýži jako příloha
  • (volitelně: čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu)
Postup přípravy:
  1. . Dej vařit rýži bokem, aby byla připravená, až bude jídlo hotové.
  2. Maso nalož asi na 10 minut do marinády:
  3. • 1 lžíce sójové omáčky
  4. • 1 lžička ústřičné omáčky
  5. • 1–2 lžičky tamarindové pasty
  6. • špetka cukru, pepř, česnek
  7. Rozpal pánev wok nebo velkou pánev, přidej trochu oleje.
  8. Osmahni cibuli a pak přidej marinované kuře – restuj dozlatova.
  9. Přihraj pórek, nech okolo 1–2 minut jen prohřát (měl by zůstat křupavý).
  10. Přidej zbytek tamarindové pasty (cca ½ lžičky), případně trochou vody, a ochutnej. Dolaď cukrem, sójou nebo chilli, aby byl vyvážený kontrast slano‑kyselo‑sladkost.
  11. Přendej na talíř, můžeš posypat nasekanou jarní cibulkou nebo koriandrem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

TOPlist