Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Kuřecí piccata

Potřebné přísady:
  • 2 ks kuřecí prsa s kůží
  • 3 lžíce ghí
  • cibule
  • česnek
  • lžíce jablečného octa
  • šťáva ze dvou až tří citronů
  • kapary
  • 3 lžíce másla
  • Petrželka nasekaná
  • 500g špenátu čerstvého
  • 60 mo olivového oleje
  • citron na plátky
  • špetka soli
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Praa rozkrojíme na motýlka, osolíme opepříme. Na pánev dáme lžíci ghí a na rozpálené dáme maso kůží dolu. Opečeme cca 6 minut, nehýbejte s masem. Maso obrátíme a pečeme 2-3 min. Sundáme a necháme na talířku kůží nahoru.
  2. Dáme zbylé ghí na pánevní na něm osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme česnek, ocet, šťávu z citronu, máslo a vařečkou oškrabeme výpečky.
  3. Přidáme kapary a petržel a opecene kuře. Prohřejeme.
  4. Do vroucí vody dáme sůl a spaříne listy špenátu. Naběračkou s dírami pak přenášejte špenát do mísy s ledem.
  5. VNdejte špenát, vymačkejte vodu, osolte a zakapejte olivovým olejem.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Teplý čočkový salát s pečeným bramborem a masovými kuličkami

Teplý čočkový salát s pečeným bramborem a masovými kuličkami

Obrázek Jahodové smoothie s pomerančovou šťávou

Jahodové smoothie s pomerančovou šťávou

TOPlist