Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřová roláda

Potřebné přísady:
  • 3/4 kg vepřové plece
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná horčice
  • anglická nebo váhalova slanina
  • eidam
  • šunka
  • kyselé okurky
  • cibule
  • olej
Postup přípravy:
  1. Z 3/4 kg vepřové plece uděláme plát. Rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe plátky slaniny, eidamu, šunky. Doprostřed rozkrojené podélně kyselé okurky a cibuli. Zavineme, spíchneme jehlami. Do pekáče nalijeme olej a dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Rozpálíme, roládu ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme vodou. Vložíme do trouby. Na 180 st. Pečeme dozlatova, během pečení podléváme. Po vyjmutí vyndáme jehly a rozkrájíme na kolečka. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

TOPlist