Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřová roláda

Potřebné přísady:
  • 3/4 kg vepřové plece
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná horčice
  • anglická nebo váhalova slanina
  • eidam
  • šunka
  • kyselé okurky
  • cibule
  • olej
Postup přípravy:
  1. Z 3/4 kg vepřové plece uděláme plát. Rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe plátky slaniny, eidamu, šunky. Doprostřed rozkrojené podélně kyselé okurky a cibuli. Zavineme, spíchneme jehlami. Do pekáče nalijeme olej a dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Rozpálíme, roládu ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme vodou. Vložíme do trouby. Na 180 st. Pečeme dozlatova, během pečení podléváme. Po vyjmutí vyndáme jehly a rozkrájíme na kolečka. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Obrázek Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

TOPlist