Pečené brambory plněné smetanovým sýrem
Potřebné přísady:
- 4 větší brambory (nejlépe typu B nebo C)
- 150 g čerstvého smetanového sýra (např. Lučina, Philadelphia)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- jarní cibulka nebo pažitka
- sůl, pepř
- olivový olej
- volitelně: kousek slaniny, sušená rajčata, parmezán
Postup přípravy:
- Brambory důkladně omyj a i se slupkou je zabal do alobalu. Dej je péct do trouby na 200 °C asi 45–60 minut, dokud nebudou měkké.
- Mezitím si připrav náplň: smíchej sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, osol a opepři.
- Upečené brambory lehce nařízni a vnitřek trochu pomačkej vidličkou.
- Do středu každé brambory dej lžící připravenou směs a můžeš dozdobit např. osmaženou slaninou, bylinkami nebo nastrouhaným sýrem.
- Podávej teplé, ideálně s listovým salátem.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit