Hledat
Filters

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Potřebné přísady:
  • kostka droždí
  • špetka soli
  • 1 kg mouky polohrubé
  • 500 ml vlažného mléka
  • špetka soli
  • 2 lžičky cukru

Na ozdobu:

  • cukr moučka
  • tvrdý nastrouhaný tvaroh
  • máslo

Další možnost ozdoby:

  • tvaroh rozšlehat s mlékem a cukrem - knedlíky polijeme
  • Lesní ovoce jahody apod - dáme na pánev do kastrolu a zahřejeme pocukrujeme a horké poléváme na tvarohovou směs
  • další oblíbená varianta je zakysaná a oslazená smetana :-)

Na náplň:

  • ovoce podle chuti nebo sezóny - můžeme použít i povidla či marmelády
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme mouku a uděláme si do ní důlek. Mléko vyndáme a přihřejeme a nalijeme do důlku. Přidáme dvě lžičky cukru a rozdrobené droždí. Počkáme až nám vzejde kvásek a přidáme ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta vyválíme po kouskách válce a nakrájíme na kousky tak aby jsme neměli knedlíky moc obrovské. Z ukrojeného kousky vytvarujeme placičky a naplníme zvoleným ovocem či marmeládou. Konce spojíme k sobe a vykutálíme v dlaních knedlík, odkládáme na pomoučněný vál.
  2. Kedlíky vhodíme do vroucí vody, nesmí se nám přilepit ke dnu, pěkně zamíchat a oni se odlepí a krásně vyplavou nahoru. Vaříme 4-ř minut a pak vařečkou knedlíky otočíme tak, že strana co byla ponořena ve vodě bude nahoře a naopak. A vaříme další cca 4 minutky.
  3. Knedlíky vyndáme a propícháme vidličkou, aby z nich vyšla ven pára. Posypeme strouhaný tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem, nebo zalijeme tvarohou směsí či přelivem z ovoce to už každý podle toho čím plnil a co mu chutná. Někdo posypává kakaem či skořicí :-) Chutím a kreativitě se přeci meze nekladou.
  4. Dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

33
Zobrazit detail Risotto Parmigiano - Italské rizoto
Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Zobrazit detail Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem
Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

47
Zobrazit detail Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča
Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

11
Zobrazit detail Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc
Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Zobrazit detail Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem
TOPlist