Hledat
Filters

Čevabčiči

Potřebné přísady:
  • 600 g hovězího masa (krk nebo plec)
  • 400 g vepřového masa (Vaněk doporučuje bůček, ale já kupuji libovnější plec)
  • 1 střední cibule
  • 1 vejce
  • sádlo
  • 1 lžička soli
  • pepř

Na servírování:

  • 1  menší cibule
  • hořcice
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a na menším plameni na něm opečeme cibuli do zlatova až hněda (já opékám raději až do hněda, aby byla cibulka nasládlá). Necháme vychladnout.
  2. Studené maso nakrájíme na kousky a umeleme. Vložíme ho do mísy společně s vejcem, solí, pepřem a osmaženou cibulí a řádně promícháme (já nechávám pracovat robota a hnětací hák).
  3. Troubu zapneme na 180°C  (horkovzduch na 160°C).
  4. Navlhčíme si ruce a z masa tvarujeme válečky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut v rozpálené troubě (originální recept uvádí 15 minut, ale za tak krátou dobu se mi maso nepropeklo, vevnitř zůstávalo syrové).  Po upečení necháme 3-5 minut odpočinout.
  5. Podáváme s hořcicí, nadrobno pokrájenou cibulkou (lidé s citlivějšími žaludky jí napřed spaří) a vařeným bramborem omaštěným máslem (můžeme posypat petrželkou).
  6. A kdo nerad tradiční variantu, hořcici a cibuli vynechá a připraví si k masu třeba dip ze zakysané smetany, soli, pepře a najemno nastrouhané kyselé okurky.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist