Hledat
Filters

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Potřebné přísady:
  • 1 králík
  • 150 g slaniny nebo špeku
  • 10 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička celého kmínu
  • hladká mouka
  • 3/4 l drůbežího vývaru
  • sůl, pepř

Špenát:

  • 1 balení špenátu
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 lžíce sádla

Bramborové knedlíky:

  • 1 kg oloupaných brambor uvařených ve slupce
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 3 vejce
  • sůl
  • 3 lžíce sádla na obalení hotových knedlíků

Smažená cibulka:

  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce cibule
Postup přípravy:
  1. Králík na česneku:
  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek oloupeme. Dva stroužky česneku rozřízeme na 5 kousků a prošpikujeme jimi maso. Zbytek česneku prolilsujeme. Část slaniny (špeku) nakrájíme na menší špalíčky, kterými prošpikujeme maso. Zbytek slaniny (špeku) pokrájíme na malé kostičky. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. V pekáči vyškvaříme slaninu (špek), pak přidáme ciboli a kmín a prestujeme. Po chvilce přidáme králíka a orestujeme ho ze všech stran. Nakonec přidáme česnek, potřeme jím králíka ze všech stran, přilijeme vývar a dáme péct. Pečeme při 160 stupních cca 1 hodinu doměkka. Během pečení králíka poléváme výpekem. Když je králík upečený, přendáme pekáč na plotýnku a šťávu zredukujeme o třetinu. V případě potřeby ji dochutíme solí.
  3. Špenát:
  4. Na sádle necháme zesklovatět cibulku nakrájemnou nadrobno, přidáme k ní rozmražený špenát a povaříme. Poté ho dochutíme solí, prolisovaným česnekem, zalijeme rozmíchaným vajíčkem a necháme povařit, dokud není špenát hotový.
  5. Bramborové knedlíky:
  6. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme škrob, hrubou mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Z těsta vyválíme kulaté knedlíčky. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě cca 7-8 minut. Doba vaření závisí na velikosti knedlíčků. Když jsou hotové vyjmeme je a dáme je do misky s rozpuštěným sádlem a obalíme je v sádle ze všech stran. Knedlíčky díky tomu neoschnou.
  7. Smažená cibulka:
  8. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji za stálého míchání orestujeme dohněda. Restujeme ji na středním ohni. Odstavíme a necháme ji dojít.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

31
Zobrazit detail Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka
Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Zobrazit detail Dýně s ořechovým pestem od Zuzky
Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Zobrazit detail Babiččiny španělské ptáčky
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Zobrazit detail Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu
Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Zobrazit detail Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem
TOPlist