Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Citronovo-tvarohová buchta

Potřebné přísady:
  • měkký tvaroh 250 g
  • vejce 3 ks
  • máslo změklé 200 g
  • citronová šťáva ze 2 citronu
  • kůra z 1 citronu
  • polohrubá mouka 270 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • cukr krupice 220 g
  • kypřící prášek do pečiva 1ks
  • vejce 2 ks
  • Tuk a mouka na vymazání plechu
  • moučkový cukr nebo citronová poleva
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo, tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
  2. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma… Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Tříkrálový koláč s nutelou

Tříkrálový koláč s nutelou

Obrázek Makový závin podle paní Romanky

Makový závin podle paní Romanky

TOPlist