Dubajská čokoláda - fantastická
Potřebné přísady:
- • 200 g kvalitní hořké čokolády
- • 100 g bílé čokolády
- • 100 g kataifi těsta (kadayif)
- • 50 g másla
- • 100 g 100% pistáciového másla
- • 50 g kokosového oleje
- • 20 g tahini pasty
- • 10 g sušeného mléka
- • Silikonová forma na čokoládu
Postup přípravy:
- 1. Příprava formy:
- • Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu.
- • Lžičkou vytvořte jemné cákance na dně silikonové formy.
- • Zbytek bílé čokolády smíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem. 
- 2. Pistáciový krém:
- • Do směsi bílé čokolády a kokosového oleje přidejte pistáciové máslo, tahini pastu a sušené mléko.
- • Důkladně promíchejte do hladké krémové konzistence. 
- 3. Čokoládový základ:
- • Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu.
- • Větší část nalijte do formy tak, aby pokryla dno i boky.
- • Formu dejte chladit do lednice, aby čokoláda ztuhla.  
- 4. Křupavá vrstva:
- • Kataifi těsto nakrájejte nadrobno.
- • Na pánvi rozpusťte máslo a těsto na něm opražte dozlatova.
- • Ihned smíchejte s připraveným pistáciovým krémem.
- • Směs rozprostřete do formy na ztuhlou hořkou čokoládu.  
- 5. Závěrečná vrstva:
- • Formu dejte na několik minut do mrazáku, aby se lépe pracovalo s finální vrstvou.
- • Pistáciovou vrstvu polijte zbytkem hořké čokolády, povrch uhlaďte.
- • Dejte na 30 minut do lednice. 
- 6. Servírování:
- • Po ztuhnutí vyjměte čokoládu z formy.
- • Nakrájejte na menší kousky a podávejte.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit