Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dubajská čokoláda - fantastická

Potřebné přísady:
  • • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • • 100 g bílé čokolády
  • • 100 g kataifi těsta (kadayif)
  • • 50 g másla
  • • 100 g 100% pistáciového másla
  • • 50 g kokosového oleje
  • • 20 g tahini pasty
  • • 10 g sušeného mléka
  • • Silikonová forma na čokoládu
Postup přípravy:
  1. 1. Příprava formy:
  2. • Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu.
  3. • Lžičkou vytvořte jemné cákance na dně silikonové formy.
  4. • Zbytek bílé čokolády smíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem. 
  5. 2. Pistáciový krém:
  6. • Do směsi bílé čokolády a kokosového oleje přidejte pistáciové máslo, tahini pastu a sušené mléko.
  7. • Důkladně promíchejte do hladké krémové konzistence. 
  8. 3. Čokoládový základ:
  9. • Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu.
  10. • Větší část nalijte do formy tak, aby pokryla dno i boky.
  11. • Formu dejte chladit do lednice, aby čokoláda ztuhla.  
  12. 4. Křupavá vrstva:
  13. • Kataifi těsto nakrájejte nadrobno.
  14. • Na pánvi rozpusťte máslo a těsto na něm opražte dozlatova.
  15. • Ihned smíchejte s připraveným pistáciovým krémem.
  16. • Směs rozprostřete do formy na ztuhlou hořkou čokoládu.  
  17. 5. Závěrečná vrstva:
  18. • Formu dejte na několik minut do mrazáku, aby se lépe pracovalo s finální vrstvou.
  19. • Pistáciovou vrstvu polijte zbytkem hořké čokolády, povrch uhlaďte.
  20. • Dejte na 30 minut do lednice. 
  21. 6. Servírování:
  22. • Po ztuhnutí vyjměte čokoládu z formy.
  23. • Nakrájejte na menší kousky a podávejte.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

TOPlist