Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Strouhaná buchta

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250 g másla
  • 150 g moučkové cukru
  • 1 žloutek (bílek schovejte, půjde do náplně)
  • 3 lžíce mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g kakaa

tvarohová náplň:

  • 4 bílky
  • 200 g cukru moučka
  • 500g tvarohu
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce solamylu nebo gustinu
  • 5 lžic mléka
Postup přípravy:
  1. Nejprve si připravíme těsto. Máslo utřeme s cukrem a poté zapracujeme žloutek a mléko. Mouku smícháme s kakem a kypřícím práškem, přidáme k máslové hmotě a vypracujeme pevné těsto (já nechávám pracovat robota a třecí metlu).
  2. Těsto rozdělíme na dvě části (cca na poloviny, ale jedna může být větší a tu použijeme na spodek buchty), z každé vytvarujeme váleček, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do mrazáku, aby ztuhlo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

TOPlist