Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Fazolový hummus

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 šálky / 7 1/2 oz vařené fazole mungo
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 šálku / 120 ml tahini pasty
  • 1 velký stroužek česneku, oloupaný a nožem rozplácneme
  • polovina čajové lžičky mořská sůl
  • 1/3 šálku vody
Postup přípravy:
  1. Začněte tím, že dáme fazole do kuchyňského robotu a meleme a meleme až budeme mít jemnou pastu.Fazolovou pastu vyškrábeme z rohů jednou nebo dvakrát, přidejte citronovou šťávu, tahini, česnek a mořskou sůl. Mixujeme znovu, další minutu. V tomto okamžiku začneme přidávat vodu. Hummus je hladký a lehký, krémový. Ochutnejte a upravte podle vašich představ - přidáním více citrónové šťávy a sůl, v případě potřeby. Podáváme s tím co se Vám nejvíce z následujících možností líbí: šalotka, citron, nebo olivový olej, smažená šalotka, pažitka,nebo zaatar. Je to skvělé s opečeným celozrnným pita chlebem.
  2. Zdroj voz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Obrázek Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Vegetariánské lasagne by Romča

Vegetariánské lasagne by Romča

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist