Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Hríbovica

Potřebné přísady:
  • 200g hliva, alebo iná obľúbená huba
  • 1 mrkva
  • 1 zemiak
  • Kúsok zázvoru
  • 1-2čl mletá paprika
  • 1/2čl kurkuma
  • Himalájska soľ
  • ghee maslo
  • Kokosové mlieko
  • kúsok tempehu na garnitúru
Postup přípravy:
  1. Ďalšia fajnová polievka do portfólia.
  2. Nápad prišiel spontánne, pozrel som do chladničky, do šuflíka, do poličky, vytiahol som vercajch a za 20 min. sme si básnili o tom, čo dom dal… ;))

Postup:

  1. Na 1 pl masla si sprudka orestujte hríby, pridajte nastrúhaný zázvor (množstvo podľa chuti), potom posypete paprikou a kurkumou, premiešajte nech to zavonia a zalejte vodou.
  2. Nastrúhajte si zemiak, mrkvu a pridajte do polievky. Osolte, môžte aj okoreniť čerstvo namletým čiernym, alebo farebným korením a nechajte variť cca 10 min.
  3. Do hotovej polievky pridajte na zjemnenie lyžicu kokosového mlieka(ideálne nepremiešané, odoberte hustú časť). A ešte tempeh krátko orestovaný…
  4. Mhhhhmm …..
  5. Dobré žrútstvo!!!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Nepečený malinový dort s oříšky

Nepečený malinový dort s oříšky

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Obrázek Pečené fíky s citrónovým krémem

Pečené fíky s citrónovým krémem

Obrázek  Zázvorovo - citrónové  bonbóny s hřebíčkem  proti kašli

Zázvorovo - citrónové bonbóny s hřebíčkem proti kašli

TOPlist