Hledat
Filters

Recept - Thajské fazolky

Potřebné přísady:

ingredience na 4 porce

  • 500 g fazolek
  • 2 menší cibule
  • 1 obří žampión
  • 1/2 balení uzeného tempehu
  • cca 300 g jasmínové rýže
  • čerstvý kopr
  • zelená kari pasta
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Jedl jsem snědl jsem receptík :-)
  2. Uvařit jasmínovou rýži v osolené vodě v poměru 1:2 přidali jsme krapítko kokosového oleje má pak krásnou jemnou chuť.
  3. Fazolky zbavuji těch tvrdých konců a pak je nechám max 5 minut povařit ve vroucí vodě.
  4. Zarestovala jsem cibulku s tempehem a jedním obřím žampiónem, přidala jsem 5 minut vařené fazolky a na jemno nakrájený kopr (ten jsem ještě uloupila na zahrádce)
  5. Zalila jsem to zbytečkem kokosového mléka a omajdu nastavila kuzu (kuzu funguje jako škroby které se rozmýchávají ve vodě a zahušťují omajdy)
  6. Dochuceno solí pepřem a hlavně zelenou kari pastou (asi dvě čajové lžičky) Já osobně bych ještě přidala citrón, ale ten doma nebil.
  7. Nechte si chrochtat:-)
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist