Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Potřebné přísady:

Na 4 kusy potřebujeme:

  • 5 hrnků hladké mouky
  • 2 hrnky vlažné vody
  • kostku čerstvého droždí
  • špetku cukru
  • špetku soli
Postup přípravy:
  1. Tyto bagetky jsou nesmírně jednoduché a na jejich přípravě opravdu nemáte co pokazit.
  2. Do mísy dáme mouku a uděláme důlek kam rozdrobíme čsrstvé droždí, šlo by nahradit sušeným, ale já mám ráda klasiku a tak když to není nutnost nepoužívám. Na droždí dáme maličko curku a zalijeme teplejší vodou a necháme vzejít kvásek. No a pokračujeme dál.
  3. Když nám vzejde kvásek přidáme někam bokem špetku soli a z těsta vypracujeme nejdříve vařečkou, následně rukama hladké těsto, které se nelepí. Také máte možnost pokud používáte droždí sušené zadělat těsto v domácí pekárně. Příprava ale není nijak namáhaví ani klasickým způsobem našich babiček a já to dělám postraru, protože je to mimo jiné v tomto případě verze rychlejší. Bochánek uložíme do mísy a dáme na teplé místo kynout, přikryjeme utěrkou. Cca po půl hodince máme nakynuto a rozdělíme na 4 díly a vyválíme bagetky a dáme na plech s podložkou nebo vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme opět cca 20 min kynout. Na bagetky uděláme takové zářezy, aby jsme to měli pěkné, potřeme a dáme péct.
  4. Pečeme na cca 220 stupňů 20 minut, ale neřiďte se tím a raději každý poslouchejte svojí paní troubu :-) Kdo chce bagetky jen dvě udělá poloviční dávku a je to :-)
  5. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Recept - Řepná pomazánka po Indicku

TOPlist