2 šálky vařené bílé fazole (corona, cannellini, atd)
1/2 šálku vody (nebo schovat vodu z vaření fazolí)
polovina šálku nahrubo nasekaného kopru
Postup přípravy:
Na přípravu fenyklu, odstraňte tuhé vnější vrstvy. Fenykly nakrájíme po délce na polovinu palce tlusté klínky.
Budeme dělat ve velké pánvi na střední teplotu, přidejte olivový olej. Když olej začne vlnit a pohybovat se směrem od středu pánve, přidejte fenykl. Fenykly mějte na celém povrchu pánve, spíše než je shromáždit do hloučku, a nechat je sedět bez míchání, dokud po stranách nezačnou karamelizovat, zhruba 2 minuty, nebo tak nějak. Zamíchejte a vařte další 2 minuty, dokud fenykl není propečený. Přidejte med, citron, sůl, a víno a nechte na pánvi za stálého míchání vše krásně zkombinovat. Nechte víno vyvařit alkohol, ale ne úplně a teplotu snížte. Přidáme vařené fazole. Vaříme, až jsou fazole prohřát asi 5 minut.
Podávejte přelité velkou hrst nasekaným koprem a postříkejte svým nejlepším olivovým olejem.
Jako plnohodnotnější jídlo můžeme podávat se ztraceným vejcem:
Vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Velmi opatrně do vroucí tekutiny vpouštíme rozkleplé vejce jedno vedle druhého.
Vaříme přibližně 4 minutky, vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout.