Hledat
Filters

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Potřebné přísady:
  • 4-5 malé fenykl
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • lžička jemné mořské soli
  • 1 1/2 lžíce med 
poloviny citronu
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 2 šálky vařené bílé fazole (corona, cannellini, atd)
  • 1/2 šálku vody (nebo schovat vodu z vaření fazolí)
  • polovina šálku nahrubo nasekaného kopru
Postup přípravy:
  1. Na přípravu fenyklu, odstraňte tuhé vnější vrstvy. Fenykly nakrájíme po délce na polovinu palce tlusté klínky.
  2. Budeme dělat ve velké pánvi na střední teplotu, přidejte olivový olej. Když olej začne vlnit a pohybovat se směrem od středu pánve, přidejte fenykl. Fenykly mějte na celém povrchu pánve, spíše než je shromáždit do hloučku, a nechat je sedět bez míchání, dokud po stranách nezačnou karamelizovat, zhruba 2 minuty, nebo tak nějak. Zamíchejte a vařte další 2 minuty, dokud fenykl není propečený. Přidejte med, citron, sůl, a víno a nechte na pánvi za stálého míchání vše krásně zkombinovat. Nechte víno vyvařit alkohol, ale ne úplně a teplotu snížte. Přidáme vařené fazole. Vaříme, až jsou fazole prohřát asi 5 minut.
  3. Podávejte přelité velkou hrst nasekaným koprem a postříkejte svým nejlepším olivovým olejem.
  4. Jako plnohodnotnější jídlo můžeme podávat se ztraceným vejcem:
  5. Vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Velmi opatrně do vroucí tekutiny vpouštíme rozkleplé vejce jedno vedle druhého.
  6. Vaříme přibližně 4 minutky, vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist