Hledat
Filters

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Potřebné přísady:
  • 4-5 malé fenykl
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • lžička jemné mořské soli
  • 1 1/2 lžíce med 
poloviny citronu
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 2 šálky vařené bílé fazole (corona, cannellini, atd)
  • 1/2 šálku vody (nebo schovat vodu z vaření fazolí)
  • polovina šálku nahrubo nasekaného kopru
Postup přípravy:
  1. Na přípravu fenyklu, odstraňte tuhé vnější vrstvy. Fenykly nakrájíme po délce na polovinu palce tlusté klínky.
  2. Budeme dělat ve velké pánvi na střední teplotu, přidejte olivový olej. Když olej začne vlnit a pohybovat se směrem od středu pánve, přidejte fenykl. Fenykly mějte na celém povrchu pánve, spíše než je shromáždit do hloučku, a nechat je sedět bez míchání, dokud po stranách nezačnou karamelizovat, zhruba 2 minuty, nebo tak nějak. Zamíchejte a vařte další 2 minuty, dokud fenykl není propečený. Přidejte med, citron, sůl, a víno a nechte na pánvi za stálého míchání vše krásně zkombinovat. Nechte víno vyvařit alkohol, ale ne úplně a teplotu snížte. Přidáme vařené fazole. Vaříme, až jsou fazole prohřát asi 5 minut.
  3. Podávejte přelité velkou hrst nasekaným koprem a postříkejte svým nejlepším olivovým olejem.
  4. Jako plnohodnotnější jídlo můžeme podávat se ztraceným vejcem:
  5. Vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Velmi opatrně do vroucí tekutiny vpouštíme rozkleplé vejce jedno vedle druhého.
  6. Vaříme přibližně 4 minutky, vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

4.610
Zobrazit detail Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča
Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

41
Zobrazit detail Zapečený plněný lilek od Markétky
Obrázek Pudink s chia semínky - bez vaření

Pudink s chia semínky - bez vaření

51
Zobrazit detail Pudink s chia semínky - bez vaření
Obrázek Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

3.673
Zobrazit detail Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery
Obrázek VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery

VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery

47
Zobrazit detail VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery
Obrázek Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

4.54
Zobrazit detail Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra
Obrázek Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

4.388
Zobrazit detail Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča
Obrázek Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

51
Zobrazit detail Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča
Obrázek  Zázvorovo - citrónové  bonbóny s hřebíčkem  proti kašli

Zázvorovo - citrónové bonbóny s hřebíčkem proti kašli

4.673
Zobrazit detail Zázvorovo - citrónové bonbóny s hřebíčkem proti kašli
TOPlist