Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Dobrožrútsky ,,Dhal,,

Potřebné přísady:

[4 menšie porcie]

Jedno z našich obľúbených jedál je dhal. Existuje mnoho spôsobov prípravy, chutí a použitých surovín.

Tu je recept, ktorý vznikol za pomoci jedného z najlepších kuchárov=hladu :))
Výborne k tomu pasuje jasmínova ryža

  • 150g červená šošovica
  • 2 mrkvy
  • 50-70g sójový granulát
  • Kúsok zázvoru
  • Ghee maslo
  • 1 čl Mletá červená paprika
  • 2 pl kokosový nektár (po prípade kokosový cukor)
  • Balsamico ocot, himalájska soľ
  • Sušené rajčiny
  • Olivy
Postup přípravy:
  1. Šošovicu prepláchneme a vložíme do vriacej vody variť. Osolíme.
  2. Vo woku, alebo v hrnci si na ghee masle orestujeme mrkvu, pridáme nastrúhaný zázvor, mletú papriku, nektár a balsamico ocot, krátko orestujeme, aby nám nezhorkla paprika a zalejeme vodou.
  3. Keď nám to zovrie pridáme sójový granulát a varíme cca. 10 min. Osolíme. Ak treba, prilievame počas varenia vodu.
  4. Šošovica sa nám medzitým uvarila domäkka (10-15 min) takže ju môžme primiešať do sójovej zmesi.
  5. Nakoniec už pridáme iba najemno nakrájané sušené rajčiny a olivy.
  6. Všetko to zmáknete do polhodky a máte výbornú, výživnú a sýtu večeru bez mäsa.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Obrázek Pomázánka z avokáda podle Kačky

Pomázánka z avokáda podle Kačky

Obrázek Zapečené brambory s kozím sýrem

Zapečené brambory s kozím sýrem

Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

Obrázek Polévka z červené řepy by Romča

Polévka z červené řepy by Romča

TOPlist