Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Rajčinové PŠENOtto

Potřebné přísady:

2 porcie

  • 170g pšena
  • 4-5 stredne veľkých rajčín
  • 1 cibuľa
  • Maslo ghee
  • 8-10 ks malých kapari
  • Soľ
  • korenie
  • 1 pl kokosový cukor
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • hrsť sušených rajčín ( nemusí byť )
  • 1 dcl kokosové mlieko

Na garnitúru:

  • 1 cuketa
  • Pár cherry rajčín
  • Biely sezam, slnečnicové semiačka
Postup přípravy:
  1. Na woku alebo v hrnci si na ghee masle orestujte cibuľu, cesnak, rajčiny. Pridajte kapari, kokosový cukor a spolu krátko poduste. Soľ, korenie na dochutenie.Potom vymixujte a máte super rajčinovú omáčku.
  2. Pšeno si prepláchnete v horúcej vode, krátko orestujte a zalejte rajčinovou omáčkou. Varíte a postupne prilievajte omáčku.
  3. Ak sa vám omáčka minie a pšeno ešte nie je hotové, tak použite vodu.
  4. Na konci zjemnite kokosovým mliekom a pridajte nakrájané sušené rajčiny.
  5. Premiešajte, ochutnajte, nakladajte.
  6. Na garnitúru orestujte krátko zeleninu a semienka.
  7. Alebo si urobte šalát. Zmiešajte s olivovým olejom, citr. šťavou, soľou, po prípade tekvicový olej.
  8. Dobrú chuť
  9. PS: pšeno je ľahko stráviteľné, výživné, sýte. Je to bezlepková pseudoobilnina. Obsahuje minerály a vitamíny (B), má vysoký obsah železa, kremíka. Má mnohostranné využitie, preto ju v našich receptoch ešte uvidíte.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Vegetarianské těstoviny houbové

Vegetarianské těstoviny houbové

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek 10 receptů na  Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

TOPlist