Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Pečené batáty s mrkví

Potřebné přísady:
  • batáty
  • mrkev
  • máslo - každý jaké používá ( rostlinné, živočišné a nebo klidně nahradit olejem)
  • tymián
  • česnek
  • med
  • sůl
  • trocha vody na podlití
Postup přípravy:
  1. Batáty a mrkev oloupeme a omyjeme a batáty nakrájíme na vetší kusy, mrkev na kolečka. Kdo by chtěl přidat třeba brokolici atd, není v tom žádný problém. Vše dáme do zapékací mísy a nebo pekáčku, osolíme, okořeníme - přidáme česnek, máslo a lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme med cca 2 polévkové lžíce na množství co jsem dávala já. Přikryjeme alobalem a nebo poklicí a dáme péct. je to jednoduché a obyčejné jídlo, ale máme ho moc rádi. Místo tymiánu někdy dávám rozmarýn a třeba i právě přidám další zeleninku.
  2. Batáty jsou velice zdravé a patří mezi jedny z nejvýživnějších druhů zeleniny. Mají velký obsah například betakarotenu , draslíku, vitamín B6, vitamín C což na podzim a v zimním období velice oceníte.
  3. Dobrou chuť !
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

TOPlist