olej - já používám kokosový ale nahradit lze jiným nejlepší je řepkový
kousek másla nemusí vůbec být - ( já používám to co si doma sama vyrábím)
smetana nebo mléko - ( já opět domácí od kravičky co si běhá po pastvinách)
brambory
mouka
ovesné vločky
kokosový olej na vypražení vloček, ale nahradíte olejem nebo tak
sůl
zeleninový vývar nebo kvalitní zeleninový bujón
vegeta - mám domácí
hladká mouka
Postup přípravy:
Tak jdeme na to :-)
Do kastrolku dáme olej a trochu másla, počkáme až se máslo rozpustí a přidáme hladkou mouku a děláme zlatavou jíšku. Po zezlátnutí zalejeme vývarem. Omytou brokolici, rozdělenou na růžičky vložíme do hrnce a vaříme. Pár brambor si nakrájíme na drobno a dáme vařit bokem do jiného kastrolku. Po změknutí brokolice vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme. Kdo by neměl tyčák, tak přelije klidně do klasika mixéru - není v tom rozdíl, jen více práce s přeléváním.
Vrátíme na sporák a přidáme uvařené brambory a přilijeme smetanu nebo mléko a dochutíme solí, a vegetou. Kdo by chtěl pepř apod přidá - já nepoužívám.
Na pánev si dáme kokosový nebo jiný olej - jen maličko na něm opražíme vločky, které dáme někam do mističky a u stolu posypeme polévku praženými vločkami.
Dobrou chuť.
Jako druhé jsme měli bramborovou kaši, fazolky na páře, cibulové kroužky a vege kofty z Icelandu.