Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Francouzský jablkový koláč

Potřebné přísady:
  • 1 1/4 šálky - 200g hladké mouky
  • 1/2 šálku - 60g moučkový cukr
  • 1/2 šálku - 125g margarín - kdo má raději máslo použije máslo nebo heru
  • 2 lžíce mleté lněné semínko
  • 2 lžíce studené vody
  • 2-3 lžíce studeného kokosového mléko (nebo sójové sušené mléko)

Náplň:

  • jablka asi 5 kusů
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • lžíce margarínu nebo másla
  • polévková lžíce cukru
  • 1/3 hrnečku meruňkového džemu
Postup přípravy:
  1. Promísíme mouku a cukr v míse. Margarín, nebo změklé máslo, rozdrobíme na drobky. Len dáme do vody a přidáme 2 lžíce kokosového mléka a mícháme. Přidáme do mouky.
  2. Vypracujeme z nich hladké těsto a dáme na hodinu do lednice odpočinout. Po vyndání z lednice těsto vložíme do vymazané formy, přebytečné těsto navhchu eventuelně ořízněte a dno propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečící papír nebo celofán a dáme na těsto fazole, aby se nám koláč nezvedal a pěkně držel tvar. Dáme korpus péct - cca 15- 20 minut, každý podle své trouby. Po této době sundáme fazole a pečeme ještě zhruba 5 minutek, dokud nám koláč nezezlátne.
  3. Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a dáme na plech a potřeme rozpuštěným margarínem. Pečeme dokud nezměknou a nezezlátnou. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí jablka rozložíme na koláč, vždy tak, že dáme vrstvu jablek a na ni jablečnou omáčku co nám vznikla při pečení jablek a lehce potíráme rozpuštěným margarínem. Takto naskládáme všechny jablka.
  4. Meruňkový džem dáme na malou pánvičku a zlehka přivedeme k varu tak aby lehce bublala. Přecedíme nebo propasírujeme jak to nazvat marmeládu přes malé sítko a pat štětečkem potřeme marmeládou všechny jablka. Použijeme všechnu marmeládu co máme. necháme vychladnout a podáváme při pokojové teplotě.
  5. Zdroj viz. odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Obrázek Dort s javorovým sirupem, ořechy a tofu krémem

Dort s javorovým sirupem, ořechy a tofu krémem

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Jarní vegetariánský kastrůlek

Jarní vegetariánský kastrůlek

Obrázek Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Obrázek Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

Obrázek Omáčka co nemá jméno s mašličkama

Omáčka co nemá jméno s mašličkama

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek  Zázvorovo - citrónové  bonbóny s hřebíčkem  proti kašli

Zázvorovo - citrónové bonbóny s hřebíčkem proti kašli

TOPlist